dinsdag, 29 september 2020

Wintersalade met walnoten

Een koud voorgerecht bij een kerstdiner voor een kleine beurs

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • Stukje gemberwortel
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 2 eetlepels (walnoten)olie
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram veldsla
  • 2 struikjes witlof

Bereiding

  1. Boen de limoen goed schoon. Snijd er wat dunne schilletjes af en pers de limoen uit.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Wrijf 6 halve walnoten fijn.
  4. Verwarm de olie in een steelpan en bak hierin de rest van de walnoten.
  5. Voeg de honing toe en verwarm het geheel tot alle walnoten een honinglaagje hebben. Pas op dat de noten niet te donker worden.
  6. Schep de noten uit de pan.
  7. Roer voorzichtig 2 eetlepels water met het limoensap, wat limoenschil en de geraspte gember in de pan.
  8. Voeg de fijngemaakte walnoten toe en roer dit tot een dressing.
  9. Maak de dressing op smaak met wat peper.
  10. Maak de groente schoon.
  11. Laat de veldsla goed uitlekken.
  12. Snijd de witlof fijn.
  13. Meng de groente en schep de dressing er door. Verdeel het over 4 bordjes. Strooi de walnoten en nog wat limoenschilletjes over de salade.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gevulde vleesrolletjes met sjalotjes, rode kool met cranberries en aardappelkoekjes.

Ingrediënten over?

Hazelnoten amandelen walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
170 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
8 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
2 gram
Zout
0 gram