maandag, 15 augustus 2022

Winterse bonensoep

Dit bonengerecht staat vliegensvlug op tafel.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • Stuk knolselderij (ca. 200 gram)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram gemengde groente uit de diepvries 1 klein blik of kleine pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • (gerookt) paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
  2. Verwarm de margarine in een soeppan en roerbak hierin de ui, de prei en de knolselderij met de tomatenpuree.
  3. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Voeg 500 ml water toe met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook. Kook de groente gaar.
  5. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af. Voeg de diepvriesgroente en de bruine bonen toe en kook de soep nog een paar minuten.
  6. Maak de soep op smaak met paprikapoeder.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
2 volkoren boterhammen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
410 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,6 gram