Winterse ovenschotel met rijst

Getty Images

Ovenschotel anders.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 175 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram prei
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • Tijm
  • 3 eieren
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 150 gram magere kwark

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Warm de oven voor op 175° C.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Roerbak de prei kort in de margarine.
  6. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  7. Roerbak de champignons kort mee.
  8. Neem de pan van het vuur en maak het mengsel op smaak met peper en tijm.
  9. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  10. Roer de eidooiers met de geraspte citroenschil door de kwark.
  11. Meng de prei met champignons en het kwarkmengsel door de rijst.
  12. Spatel er de eiwitten door.
  13. Schep dit in een ovenvaste schaal.
  14. Laat het gerecht in de oven in 30 minuten heet worden en bruin kleuren.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
500 milligram
Auteur