donderdag, 26 november 2020

Winterse stoofpot

Een heerlijke volle pot

Ingrediënten

  • 50 gram mager rookspek
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram aardappelen
  • 250 gram koolraap
  • 1 winterwortel
  • 1 dunne prei
  • 1 klein hamlapje (150 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 2 dl bouillon
  • tijm
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Snijd het rookspek in smalle reepjes. Bak het rookspek in de margarine in een braadpan langzaam bruin.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokken.
  3. Maak de groente schoon. Snijd de koolraap in reepjes, de wortel in plakken en de prei in ringen.
  4. Snijd het hamlapje in blokjes en bak het met het spek mee bruin.
  5. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  6. Voeg de aardappelen en de groente, wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de bouillon en wat tijm toe aan het vlees en stoof het geheel in 15 minuten gaar.
  7. Maak het gerecht op smaak met wat mosterd.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
510 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
9 gram
Zout
3 gram