vrijdag, 3 juli 2020

Witlof in de oven

Met achterham en geraspte belegen 30+ kaas.

Ingrediënten

  • 4 struikjes witlof
  • 2 plakken achterham
  • 50 gram halfvolle biogarde yoghurt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 1 volkoren beschuit

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte door.
  3. Kook het witlof een paar minuten.
  4. Leg de struikjes in een ovenvaste schaal.
  5. Snijd de ham in reepjes en strooi de hamreepjes over de witlof.
  6. Meng de yoghurt met het losgeklopte ei en maak op smaak met peper. Schenk dit over de struikjes.
  7. Laat het witlof in de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden.
  8. Meng de geraspte kaas met de fijngemaakte beschuit en strooi het over het witlof. Laat dit in een paar minuten lichtbruin kleuren.

Menusuggestie

Lekker met aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
400 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,8 gram