dinsdag, 25 februari 2020

Witlofsalade met garnalen

frisse yoghurtsalade
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15
Ingrediënten:
  • 1 eetlepel slasaus
  • ½ eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • Citroensap
  • 1 struikje witlof
  • 6 kerstomaatjes
  • 100 gram garnalen
  • Bieslook

Bereiding

  1. Maak een dressing van de slasaus, de gembersiroop, de yoghurt, wat citroensap en peper.
  2. Maak het witlof schoon en snijd het in smalle repen.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze.
  4. Was de garnalen en dep ze droog.
  5. Meng de dressing door het witlof en de tomaatjes en verdeel dit over 2 bordjes.
  6. Schep de garnalen er op en garneer met wat bieslook.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, courgette met citroen en aardappelen.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
100 kcal
Eiwit:
10 gram
Koolhydraten:
6 gram
Vet:
3 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
1 gram
Zout:
1,33 gram

Bron(nen):