Witlofsalade met makreel

Getty Images

Met een dressing van zongedroogde tomaatjes

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 personen

Ingrediënten

  • 5 zongedroogde tomaatjes op olie
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 struikje witlof
  • 100 gram gestoomde makreel

Bereiding

  1. Pureer de zongedroogde tomaatjes met het stukje knoflook, een lepel water en wat balsamicoazijn tot een dressing.
  2. Maak het witlof schoon en snijd het fijn. Meng er direct de dressing door. Verdeel dit over 2 borden.
  3. Verdeel de gestoomde makreel in stukjes en leg ze op het witlof.

Voedingswaarden

Energie 
240kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum