vrijdag, 27 mei 2022

Witlofsalade met makreel

Met een dressing van zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten

  • 5 zongedroogde tomaatjes op olie
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 struikje witlof
  • 100 gram gestoomde makreel

Bereiding

  1. Pureer de zongedroogde tomaatjes met het stukje knoflook, een lepel water en wat balsamicoazijn tot een dressing.
  2. Maak het witlof schoon en snijd het fijn. Meng er direct de dressing door. Verdeel dit over 2 borden.
  3. Verdeel de gestoomde makreel in stukjes en leg ze op het witlof.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 personen
Bron(nen):
Energie
240 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
3 gram
Zout
1 gram