Witte bonen-wortelsoep

Getty Images

Stevig met een homp brood.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 mniuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke winterwortel (ca. 400 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 dunne prei
  • 1 potje of klein blik witte bonen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook klein.
  3. Snijd de wortel in plakken.
  4. Fruit de ui en de knoflook met de kerrie in de olie goudgeel.
  5. Voeg de plakken wortel, 250 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
  6. Kook de groente in 10 minuten gaar.
  7. Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  8. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  9. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  10. Roer de preiringen en de witte bonen door de soep en kook de soep nog 5 minuten.

Menusuggestie

Lekker met meergranenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneden meergranenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
900 milligram
Auteur