dinsdag, 20 april 2021

Witte bonenchili

Pittig met jalapeñopepers

Ingrediënten

  • 200 gram doorregen varkensvlees, bijv. schouderkarbonade
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 1 eetlepel jalapeñopepers (potje)
  • ½ blik gepelde tomaten (ca. 200 gram)
  • 1 klein blik grote witte bonen
  • 6 takjes koriander
  • ½ limoen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Bak het vlees in de hete olie bruin.
  4. Fruit de ui en de knoflook kort mee.
  5. Bak het chilipoeder, het paprikapoeder en de gemalen komijn 1 minuut mee. Voeg de jalapeñopepers en de gepelde tomaten toe en smoor het vlees in 10 minuten gaar.
  6. Meng er de uitgelekte witte bonen door en warm ze mee.
  7. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  8. Snijd de limoen in partjes.
  9. Geef er aan tafel de koriander, de limoen en de yoghurt bij.

Menusuggestie

Lekker met een paprikasalade.

Hiervoor heb je nodig:

  • 3 flinke paprika's
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 sjalotje
  • Azijn

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
410 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,22 gram