Witte bonensalade met peultjes en radijs

Getty Images

Een heerlijk voedzaam recept met witte bonen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 150 gram peultjes
  • 1 blik of pot witte bonen, limabonen of reuze bonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 bos radijs
  • 5 olijven
  • Citroensap of azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 handje walnoten

Bereiding

  1. Maak de peultjes schoon en halveer ze. Kook de peultjes in een bodempje water in 3 minuten gaar. Laat de afkoelen.
  2. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan af en laat ze uitlekken.
  3. Maak de bleekselderij, de tomaatjes en de radijs schoon.
  4. Snijd de bleekselderij in smalle reepjes, halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Maak een dressing van wat citroensap, de olie en wat peper. Meng de dressing, de olijven en de groente door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur staan.
  7. Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur