vrijdag, 14 augustus 2020

Witte bonensoep met geitenkaasbroodje

Hollands recept met een twist

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 200 gram diepvries tuinbonen
  • 1 potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • 250 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 bruin ciabattabrood
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • Handje basilicum

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen en halveer de tomaatjes.
  2. Laat de witte bonen in een vergiet uitlekken en spoel ze af.
  3. Fruit de prei met de kerrie in een soeppan in de hete olie zacht. Voeg de bouillon, de tomaatjes, de tuinbonen en de witte bonen toe en breng dit aan de kook. Kook dit 10 minuten.
  4. Snijd het ciabattabrood horizontaal door. Beleg het brood met de verkruimelde geitenkaas.
  5. Rooster het brood in een contactgrill, onder een hete grill of in een grillpan goudbruin. Verdeel de gewassen basilicum er over.
  6. Snijd het brood in 4 schuine stukken en geef ze warm bij de soep.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
580 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
25 gram
Zout
2 gram