maandag, 28 september 2020

Witte bonensoep met geitenkaasbroodje

Een recept met witte bonen zorgt voor je wekelijkse portie peulvruchten.

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram diepvries tuinbonen
  • 1 bruin ciabattabrood
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • handje basilicum

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen en halveer de tomaatjes.
  2. Laat de witte bonen in een vergiet uitlekken en spoel ze af.
  3. Fruit de prei met de kerrie in een soeppan in de hete olie zacht.
  4. Voeg 250 ml water, het stukje bouillontablet, de tomaatjes, de tuinbonen en de witte bonen toe en breng dit aan de kook. Kook dit 10 minuten.
  5. Snijd het ciabattabrood horizontaal door. Beleg het brood met de verkruimelde geitenkaas.
  6. Rooster het brood in een contactgrill, onder een hete grill of in een grillpan lichtbruin. Verdeel de gewassen basilicum erover.
  7. Snijd het brood in 4 schuine stukken en geef ze warm bij de soep.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik geitenkaas in een quinoasalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
580 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
25 gram
Zout
1,9 gram