
Getty Images
Goed gekruide linzensoep met wortel en bleekselderij.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1-2 (winter)wortels (ca. 400 gram)
- 3 stengels bleekselderij
- ½-1 spaanse peper
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen koriander
- 125 gram rode linzen
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 1 laurierblad
- 8 takjes koriander
- 4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
475kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
20 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
- Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
- Snijd de peper in ringetjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
- Voeg de wortel, de komijn en de koriander toe en fruit dit even mee.
- Was de linzen in een zeef.
- Voeg de linzen, 600 ml water, het stukje bouillontablet en het laurierblad toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
- Verwijder het laurierblad en houd eventueel een paar lepels van de soep achter.
- Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer. Verdun de soep eventueel met nog wat water. Roer de achtergehouden lepels soep erdoor en warm goed door.
- Garneer de soep met kleingesneden koriander en geef er brood bij.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.