Wortel-linzensoep

Getty Images

Goed gekruide linzensoep met wortel en bleekselderij.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1-2 (winter)wortels (ca. 400 gram)
  • 3 stengels bleekselderij
  • ½-1 spaanse peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 125 gram rode linzen
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 laurierblad
  • 8 takjes koriander
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes. 
  3. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
  4. Snijd de peper in ringetjes.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
  6. Voeg de wortel, de komijn en de koriander toe en fruit dit even mee.
  7. Was de linzen in een zeef.
  8. Voeg de linzen, 600 ml water, het stukje bouillontablet en het laurierblad toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
  9. Verwijder het laurierblad en houd eventueel een paar lepels van de soep achter.
  10. Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer. Verdun de soep eventueel met nog wat water. Roer de achtergehouden lepels soep erdoor en warm goed door.
  11. Garneer de soep met kleingesneden koriander en geef er brood bij.

 

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur