woensdag, 28 oktober 2020

Wortelcrèmesoep met garnalen

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • 250 gram wortelen
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 dl wortelsap
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1. Snijd het stukje ui klein.
  2. Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui met de komijn en wat peper.
  4. Voeg de wortelen toe met het wortelsap en stoof dit in 5 minuten gaar.
  5. Houd een paar plakjes wortel achter voor garnering en pureer de rest met een staafmixer of in de keukenmachine.
  6. Verwarm het weer en roer er het sinaasappelsap door.
  7. Verdeel de soep over 2 borden en schep er de plakjes wortel en de garnalen op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met tomaten-olijvensaus, groene kool en aardappelen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
120 kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
4 gram
Zout
0,75 gram