dinsdag, 22 oktober 2019

Wortelsalade met koriander

Winterpeen is in de zomer een seizoensproduct. Deze heerlijke wortelsalade past bij heel veel maaltijden. Bijvoorbeeld met aardappelpuree en gekruide tofu.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 perssinaasappel
  • 1 theelepel azijn
  • 2 theelepels korianderzaad
  • Mespunt kaneel
  • 400 gram winterwortels
  • 600 gram aardappelen
  • 150 gram tofu
  • peper, nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Maak een dressing van het sinaasappelsap, de azijn, het korianderzaad en de kaneel. 
  3. Maak de wortels schoon en rasp ze grof. Meng de dressing door de wortels.
  4. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  5. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Bak de tofu in de hete margarine in een paar minuten bruin.
  6. Breng de melk aan de kook.
  7. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. 
  8. Geef de aardappelpuree en de tofu bij de wortelsalade.

 

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Winterwortels
Winterwortels zijn buiten de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar. 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
515 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
65 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
0,3 gram