Wortelsalade met koriander

Getty Images

Winterpeen is in de zomer een seizoensproduct. Deze heerlijke wortelsalade past bij heel veel maaltijden. Bijvoorbeeld met aardappelpuree en gekruide tofu.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 perssinaasappel
  • 1 theelepel azijn
  • 2 theelepels korianderzaad
  • Mespunt kaneel
  • 400 gram winterwortels
  • 600 gram aardappelen
  • 150 gram tofu
  • peper, nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Maak een dressing van het sinaasappelsap, de azijn, het korianderzaad en de kaneel. 
  3. Maak de wortels schoon en rasp ze grof. Meng de dressing door de wortels.
  4. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  5. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Bak de tofu in de hete margarine in een paar minuten bruin.
  6. Breng de melk aan de kook.
  7. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. 
  8. Geef de aardappelpuree en de tofu bij de wortelsalade.

 

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Winterwortels
Winterwortels zijn buiten de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar. 

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur