donderdag, 3 december 2020

Wortelsalade met sinaasappel

Appeltjes van oranje.

Ingrediënten

  • 400 gram wortelen
  • ± 1 eetlepel citroensap
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Schrap de wortelen en rasp ze fijn.
  2. Meng het citroensap door de geraspte wortel.
  3. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
  4. Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
  5. Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en laat de salade goed koud worden.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 kleine hamlapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
405 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram