Wrap met groente en noten

Een vegetarisch recept waar je helemaal de blits mee maakt.
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 1 aubergine
- 4 tomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 25 gram ongezouten amandelen
- 2 volkoren wraps
Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de prei in ringen en de aubergine en de tomaten in blokjes.
- Bak de prei zacht in de olie. Voeg de aubergine en de tomaten toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Smoor de groente in 10 minuten zacht. Maak het op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel. Hak de amandelen grof.
- Verwarm de wraps in een koekenpan of in de magnetron.
- Verdeel het groentemengsel en de noten erover. Rol de wraps op.
Ingrediënten over?
Noten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Pijnboompitten zijn ongeveer 3 maanden houdbaar en amandelen ongeveer een jaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
520 kcal
|
---|---|
Eiwit |
15 gram
|
Koolhydraten |
50 gram
|
Vet |
25 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
1,1 gram
|