Zalm met couscous en sinaasappel

Dit heerlijke gerecht met zalm zit vol goede voedingsstoffen en is snel klaar.
Ingrediënten
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 200 gram zalmfilet
- 150 gram volkoren couscous
- 400 gram prei
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 sinaasappel
- 8 takjes koriander
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- peper
Bereiding
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Snijd de zalm in repen.
- Neem de bouillon van het vuur en leg de zalm erin. Laat de zalm in 8 minuten gaar worden.
- Breng 200 ml water aan de kook. Giet het water over de couscous en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
- Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes.
- Verwarm de margarine en stoof hierin de prei kort. Voeg de paprika toe en stoof de groente in 6 minuten verder gaar.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
- Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken. Snijd de plakken sinaasappel in blokjes en vang het sap op.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Meng de sinaasappel, het sap, de geraspte schil, de koriander en de yoghurt door de couscous. Maak op smaak met peper.
- Verdeel de couscous over 2 borden, leg de repen zalm erop en geef de groente erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Zalm:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
610 kcal
|
---|---|
Eiwit |
40 gram
|
Koolhydraten |
60 gram
|
Vet |
20 gram
|
Verzadigd vet |
4 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,3 gram
|