maandag, 23 september 2019

Zalm met couscous en sinaasappel

Dit heerlijke gerecht met zalm zit vol goede voedingsstoffen en is snel klaar.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram zalmfilet
  • 150 gram volkoren couscous
  • 400 gram prei
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sinaasappel
  • 8 takjes koriander
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • peper

Bereiding

  1. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook. 
  2. Snijd de zalm in repen.
  3. Neem de bouillon van het vuur en leg de zalm erin. Laat de zalm in 8 minuten gaar worden.
  4. Breng 200 ml water aan de kook. Giet het water over de couscous en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
  5. Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes.
  6. Verwarm de margarine en stoof hierin de prei kort. Voeg de paprika toe en stoof de groente in 6 minuten verder gaar.
  7. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  8. Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken. Snijd de plakken sinaasappel in blokjes en vang het sap op.
  9. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  10. Meng de sinaasappel, het sap, de geraspte schil, de koriander en de yoghurt door de couscous. Maak op smaak met peper.
  11. Verdeel de couscous over 2 borden, leg de repen zalm erop en geef de groente erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken. 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
610 kcal
Eiwit:
40 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,3 gram