maandag, 26 oktober 2020

Zalm met groente en bulgur

Met paprika, prei en pastinaak een maaltijd boordevol groente.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • citroensap
  • 2 pastinaken of peterseliewortels
  • 1 gele en 1 rode papriks
  • 1 prei
  • 2 mootjes zalm
  • 120 gram bulgur

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook. 
  3. Maal de pijnboompitten met ¾ van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water en wat citroensap met de staafmixer tot een grove pasta.
  4. Maak de groente schoon. 
  5. Snijd pastinaken en de paprika in repen en de prei in ringen.
  6. Verwarm de laatste lepel olie en bak hierin de prei heel zacht. Voeg de repen pastinaak en de paprika toe.
  7. Bestrijk de mootjes zalm met de basilicumpasta en schik de zalm op de groente.
  8. Stoof de zalm en de groente met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  9. Breng 300 milliliter water aan de kook en strooi de bulgur er in. Roer dit goed door en kook de bulgur in 10 a 15 minuten gaar. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
  10. Knip de rest van de basilicum klein en meng dit door de bulgur.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
580 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,2 gram