dinsdag, 29 september 2020

Zalmtartaar onder knapperig deksel

Home sweet home.

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte zalm
  • 12 sprieten bieslook
  • Citroensap
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd de gerookte zalm in hele kleine blokjes.
  2. Was de bieslook. Houd 8 sprieten achter voor garnering en knip de rest klein.
  3. Meng de blokjes zalm met de klein geknipte bieslook, wat citroensap en peper.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in luciferdunne reepjes.
  5. Meng er wat peper door en vorm er 4 platte koekjes van.
  6. Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aardappelkoekjes in ca. 7 minuten gaar en knapperig.
  7. Leg de zalmtartaar in 4 hoopjes op 2 borden.
  8. Dek ze af met een aardappelkoekje en garneer met de achtergehouden bieslook.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen, aardappel-sjalottenpuree en sperzieboontjes.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van verpakte zalm raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
180 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
9 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
1 gram
Zout
1,7 gram