Zalmtartaar onder knapperig deksel

Getty Images

Home sweet home.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte zalm
  • 12 sprieten bieslook
  • Citroensap
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Snijd de gerookte zalm in hele kleine blokjes.
  2. Was de bieslook. Houd 8 sprieten achter voor garnering en knip de rest klein.
  3. Meng de blokjes zalm met de klein geknipte bieslook, wat citroensap en peper.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in luciferdunne reepjes.
  5. Meng er wat peper door en vorm er 4 platte koekjes van.
  6. Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aardappelkoekjes in ca. 7 minuten gaar en knapperig.
  7. Leg de zalmtartaar in 4 hoopjes op 2 borden.
  8. Dek ze af met een aardappelkoekje en garneer met de achtergehouden bieslook.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen, aardappel-sjalottenpuree en sperzieboontjes.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van verpakte zalm raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
180kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
9 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1700 milligram
Auteur