woensdag, 2 december 2020

Zeekraal met gestoofde zalm

In dit gerecht proef je het zilte van de zee.

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 300 gram zeekraal
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 mootjes zalm
  • Citroensap

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  2. Was de zeekraal en verwijder lelijke stukjes.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de uienringen zacht.
  4. Voeg de zeekraal toe en smoor de groente 5 minuten mee.
  5. Schuif de groente aan de kant. Leg de mootjes zalm in de pan en stoof de zalm met de zeekraal in ca. 7 minuten gaar.
  6. Strooi wat peper en eventueel een kneepje citroensap over de vis.

Menusuggestie

Lekker met aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
470 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,7 gram