vrijdag, 3 juli 2020

Zoete aardappel met broccoli en sinaasappeldressing

Lekker met kip en aardappel.

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 eetlepels olie
  • ½ teentje knoflook
  • 500 gram broccoli
  • ½ rode peper
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram kippendijfilet
  • Peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. 
  2. Verwarm de olie en bak hierin de blokjes aardappel in ca. 10 minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  5. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de steel en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in weinig water net gaar.
  6. Snijd het stukje peper klein. 
  7. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  8. Giet de broccoli af. Meng de broccoli met de reepjes peper, wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap door de zoete aardappel. Warm het geheel goed door.
  9. Geef de kiprepen erbij.

 

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
560 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,4 gram