maandag, 23 mei 2022

Zoete aardappelcurry met boontjes

Een echte aanrader

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel (bataat)
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel currypasta
  • 1 klein blik zwarte boontjes (uitlekgewicht circa 250 gram)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • Stukje limoenschil + limoensap
  • 6 takjes koriander of selderij

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
  3. Fruit de prei in de olie met de currypasta zacht.
  4. Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  5. Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
  6. Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en kleingesneden koriander of selderij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
420 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
20 gram
Zout
1 gram