zondag, 15 december 2019

Zoete aardappelkoekjes met paddenstoelen

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 sjalotje
  • 1 kleine zoete aardappel
  • ½ losgeklopt ei
  • Olie
  • 100 gram gemengde paddestoelen
  • ½ teentje knoflook
  • Tijm

Bereiding

  1. Snijd de sjalot heel fijn.
  2. Was de aardappel en rasp hem grof.
  3. Meng de geraspte aardappel met de helft van de sjalot, het ei en wat peper.
  4. Bestrijk een pan met een antiaanbaklaag met wat olie. Verdeel de aardappelrasp in 6 porties en vorm er platte koekjes van.
  5. Bak de koekjes in ca. 5 minuten bruin. Keer ze met een spatel en bak ze in ca. 5 minuten verder gaar en bruin. Laat ze afkoelen.
  6. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken of repen.
  7. Fruit de rest van de sjalot in wat olie glazig. Pers de knoflook er boven uit.
  8. Bak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur mee. Maak ze op smaak met peper en wat tijm. Schep ze naast de aardappelkoekjes.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
120 kcal
Eiwit:
4 gram
Koolhydraten:
10 gram
Vet:
6 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
2 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):