zaterdag, 5 december 2020

Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

Vegetarisch genoegen

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel (bataat)
  • 2 kleine aardappelen
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • 1 struikje andijvie (300 gram)
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 eetlepel chilisaus

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers. Fruit de uien en de knoflook in de margarine op heel laag vuur zacht.
  3. Voeg de vegetarische reepjes toe en bak ze mee.
  4. Was de andijvie en snijd de struik in smalle repen.
  5. Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree.
  6. Meng er de uien met vegetarische reepjes en de andijvie door.
  7. Warm het geheel goed door en maak de stamppot op smaak met wat peper en chilisaus.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
420 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,46 gram