
Getty Images
Lekker met rozijnen en appel
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 200 gram kippendijfilet
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram spruitjes
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 kleine appel
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
380 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Snijd het kippenvlees in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in 1½ eetlepel margarine in 10 minuten gaar en bruin.
- Maak de spruitjes schoon.
- Was de rozijnen.
- Kook de spruitjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
- Kook de laatste minuten de rozijnen mee.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Bak de appelblokjes kort in de rest van de margarine.
- Giet de spruitjes af en meng de appelblokjes en de kip er door. Geef de aardappelen er bij.