dinsdag, 22 september 2020

Zoete spruitjes met kip en aardappelen

Lekker met rozijnen en appel

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram spruitjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 kleine appel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Snijd het kippenvlees in repen en bestrooi ze met peper.
  3. Bak de kip in 1½ eetlepel margarine in 10 minuten gaar en bruin.
  4. Maak de spruitjes schoon.
  5. Was de rozijnen.
  6. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
  7. Kook de laatste minuten de rozijnen mee.
  8. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  9. Bak de appelblokjes kort in de rest van de margarine.
  10. Giet de spruitjes af en meng de appelblokjes en de kip er door. Geef de aardappelen er bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
570 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,38 gram