Zoetzure selderij

Getty Images

Heerlijk groentestoofpotje

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij 
  • 2 tomaten 
  • 1 kleine ui 
  • 1½ eetlepel olie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn 
  • 1 eetlepel honing 
  • 2 kruidnagels 

Bereiding

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in gelijke stukken.
  2. Kook de bleekselderij 10 minuten in weinig water.
  3. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  5. Fruit de ui in de olie glazig.
  6. Voeg de stukken tomaat toe en smoor ze kort mee.
  7. Voeg de azijn, de honing, de kruidnagels en wat peper toe.
  8. Schep de stukken bleekselderij er door en stoof het geheel verder gaar.
  9. Verwijder voor het serveren de kruidnagelen.

Menusuggestie

Lekker met een schnitzel en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 dunne ongepaneerde schnitzels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

 

Voedingswaarden

Energie 
415kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
400 milligram
Auteur