donderdag, 28 januari 2021

Zomergroente met roerbakreepjes en mie

Lekker pittig

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 dunne prei
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 blikje maiskorrels
  • 1 rood pepertje
  • 100 gram taugé
  • 150-200 gram mie
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes
  • Handje verse kruiden, bijvoorbeeld selderij, peterselie
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en zet het apart.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in dunne plakken. Snijd de knoflook klein. Halveer de tomaatjes.
  4. Laat de maiskorrels uitlekken.
  5. Verwijder van het pepertje de zaadlijsten en pitjes en snijd het pepertje in ringen.
  6. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Verwarm de olie en roerbak hierin de prei en de courgette.
  8. Voeg dan de roerbakstukjes, de maïs en het pepertje toe en roerbak dit enkele minuten.
  9. Voeg de kerstomaatjes toe en smoor de groente verder gaar. Warm op het laatst de taugé mee.
  10. Schep er de uitgelekte mie door. Maak het gerecht op smaak met verse kruide, wat sojasaus en het geroosterde sesamzaad.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
685 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
95 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,77 gram