
Getty Images
Een makkelijk en smakelijk eenpansgerecht.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine courgette
- 150 gram nasivlees (varkensvlees)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 250 gram soepgroente
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 sneetjes bruin- of volkoren brood
- 1 kleine pot witte bonen
- Basilicum
Voedingswaarden
Energie
535kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
900 milligram
Bereiding
- Was de courgette, verwijder de steelaanzet en snijd de courgette in blokjes.
- Verwarm de margarine en bak het vlees hierin. Strooi er wat peper over.
- Bak de soepgroente kort mee. Voeg de courgette, de tomatenblokjes en 200 ml water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
- Verwarm een (grill)pan.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje. Roer er de olie door.
- Snijd de boterhammen in smalle repen. Schep de knoflookolie door de repen brood en bak ze in een hete (grill)pan bruin en knapperig.
- Laat de bonen uitlekken, spoel ze af en schep ze door de soep.
- Warm het geheel goed door en maak de soep op smaak met peper en basilicum. Geef er de broodrepen bij.