Zomerse couscous

Getty Images

Als lunch of avondeten, deze frisse couscous kan altijd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150-200 gram snelkook couscous
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes peterselie
  • Blaadjes munt
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  2. Doe de couscous in een kom en giet er de bouillon over. Roer er met een vork de geraspte citroenschil en het citroensap door en laat de couscous 10 minuten wellen.
  3. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Meng de kruiden en de olie door de couscous.

Menusuggestie

Lekker met een lamslapje en venkel.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 lamslapjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 - 2 venkelknollen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

 

Voedingswaarden

Energie 
355kcal
Eiwit 
10 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur