Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 17 augustus 2017

Zomerse couscous

Als lunch of avondeten, deze frisse couscous kan altijd.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150-200 gram snelkook couscous
  • 6 takjes koriander
  • 6 takjes peterselie
  • Blaadjes munt
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  2. Doe de couscous in een kom en giet er de bouillon over. Roer er met een vork de geraspte citroenschil en het citroensap door en laat de couscous 10 minuten wellen.
  3. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Meng de kruiden en de olie door de couscous.

Menusuggestie

Lekker met een lamslapje en venkel.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 lamslapjes
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 - 2 venkelknollen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
355 kcal
Eiwit:
10 gram
Koolhydraten:
60 gram
Vet:
7 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
0,1 gram

Reactie toevoegen