Zomerse kruidensalade

Getty Images

Deze verfrissende salade is bijvoorbeeld lekker als bijgerecht.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 bosje basilicum
  • Lavas
  • Selderij
  • Bieslook
  • 1 bakje daikoncress of sterkers
  • Zakje rucola (ca. 40 gram)
  • 75 gram spinazie
  • 1 bosje radijs
  • 1/3 komkommer
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Azijn

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Houd de helft van de basilicum apart.
  4. Vul de kruiden aan met rucolasla en spinazie tot een royale portie groente.
  5. Was de kruiden, de rucola en de spinazie. 
  6. Verwijder van de spinazie de steeltjes. Schud alles zo droog mogelijk.
  7. Scheur grote stukken wat kleiner en knip de bieslook klein.
  8. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  9. Was het stuk komkommer en rasp het grof.
  10. Meng de groente met de kruiden.
  11. Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los van de bodem. Laat de jus even koken.
  12. Pureer de achtergehouden basilicum met de pijnboompitten en de olijfolie tot een saus. Meng dit met wat azijn net voor het eten luchtig door de salade.
  13. Geef er de aardappelen en het vlees met de jus bij.

 

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
300 milligram
Auteur