vrijdag, 4 december 2020

Zomerse tomatensoep

Verwerk je restjes groente in deze soep. Die halve courgette, dat aangebroken bakje champignons of dat beetje prei maken er meteen een goed gevulde soep van.

Ingrediënten

  • 700 gram tomaten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 300 gram (vers gedopte of diepvries) tuinbonen
  • 150 gram soepgroente
  • 2 plakjes achterham
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  2. Verwarm de margarine en smoor hierin de tomaten met wat peper 10 minuten.
  3. Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Voeg de tuinbonen toe en kook ze 2 minuten.
  5. Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
  6. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  7. Was de basilicum, knip het klein en strooi het over de soep.
  8. Geef er het brood bij.

Ingrediënten over?

Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
435 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,2 gram