Zomerse tomatensoep

Getty Images

Verwerk je restjes groente in deze soep. Die halve courgette, dat aangebroken bakje champignons of dat beetje prei maken er meteen een goed gevulde soep van.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 700 gram tomaten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • 300 gram (vers gedopte of diepvries) tuinbonen
  • 150 gram soepgroente
  • 2 plakjes achterham
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  2. Verwarm de margarine en smoor hierin de tomaten met wat peper 10 minuten.
  3. Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Voeg de tuinbonen toe en kook ze 2 minuten.
  5. Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
  6. Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
  7. Was de basilicum, knip het klein en strooi het over de soep.
  8. Geef er het brood bij.

Ingrediënten over?

Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
435kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
1200 milligram
Auteur