 
Getty Images
      
  Verwerk je restjes groente in deze soep. Die halve courgette, dat aangebroken bakje champignons of dat beetje prei maken er meteen een goed gevulde soep van.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 700 gram tomaten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper
- 300 gram (vers gedopte of diepvries) tuinbonen
- 150 gram soepgroente
- 2 plakjes achterham
- 8 blaadjes basilicum
- 4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
    Energie 
              
  435kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  45 gram
          
    Vezels 
              
  20 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  1200 milligram
          Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Verwarm de margarine en smoor hierin de tomaten met wat peper 10 minuten.
- Pureer de tomaten met de staafmixer of in de keukenmachine.
- Voeg de tuinbonen toe en kook ze 2 minuten.
- Voeg de soepgroente toe en kook de soep nog 5 minuten.
- Snijd de ham in reepjes en roer ze door de soep.
- Was de basilicum, knip het klein en strooi het over de soep.
- Geef er het brood bij.
Ingrediënten over?
Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
 
 
 
 
 
 
 
