Zuurkool met witte bonen

Laurier verwijderen voor opdienen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 kleine groene paprika
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 400 gram zuurkool
- 1 laurierblad
- 4 stuks jeneverbessen
- 0,5 dl appelsap
- 1 blik witte bonen
Bereiding
1. Maak de ui en de paprika schoon.
2. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
3. Fruit de ui in de margarine glazig.
4. Smoor de paprika enkele minuten mee.
5. Voeg de zuurkool toe met het laurierblad, de jeneverbessen en het appelsap en smoor dit 10 minuten.
6. Verwarm de witte bonen bij de zuurkool.
7. Verwijder het laurierblad en de jeneverbessen en maak het gerecht op smaak met peper.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
420 kcal
|
---|---|
Eiwit |
25 gram
|
Koolhydraten |
55 gram
|
Vet |
7 gram
|
Verzadigd vet |
1 gram
|
Vezels |
25 gram
|
Zout |
1,52 gram
|