woensdag, 29 juni 2022

Zuurkool met witte bonen

Laurier verwijderen voor opdienen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 400 gram zuurkool
  • 1 laurierblad
  • 4 stuks jeneverbessen
  • 0,5 dl appelsap
  • 1 blik witte bonen

Bereiding

1. Maak de ui en de paprika schoon.
2. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
3. Fruit de ui in de margarine glazig. 
4. Smoor de paprika enkele minuten mee.
5. Voeg de zuurkool toe met het laurierblad, de jeneverbessen en het appelsap en smoor dit 10 minuten.
6. Verwarm de witte bonen bij de zuurkool.
7. Verwijder het laurierblad en de jeneverbessen en maak het gerecht op smaak met peper.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
420 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
25 gram
Zout
1,52 gram