
Getty Images
Echt winters genieten
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels kerriepoeder
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 appel
- 400 gram zuurkool
- Laurierblad
- Ca. 500 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
2000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie in de margarine. Bak het gehakt al roerend mee.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Meng de zuurkool met de appel, 1 dl water en het laurierblad. Laat de zuurkool 15 minuten stoven.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak van de aardappelen met hete melk, peper en een beetje nootmuskaat een puree.
- Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal.
- Schep het gehakt op de zuurkool en dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.