donderdag, 3 december 2020

Zuurkoolschotel

Echt winters genieten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 appel
  • 400 gram zuurkool
  • Laurierblad
  • Ca. 500 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui met de kerrie in de margarine. Bak het gehakt al roerend mee.
  4. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  5. Meng de zuurkool met de appel, 1 dl water en het laurierblad. Laat de zuurkool 15 minuten stoven.
  6. Warm de oven voor op 200° C.
  7. Maak van de aardappelen met hete melk, peper en een beetje nootmuskaat een puree.
  8. Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal.
  9. Schep het gehakt op de zuurkool en dek dit af met de aardappelpuree.
  10. Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
580 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
15 gram
Zout
2 gram