Zwarte bonenburger

Bonenburger
Miriam Groot

Het is heel makkelijk om zelf burgers te maken van bonen. Probeer deze zwarte bonenburger maar eens!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 g zwarte bonen
  • 100 g kidneybonen
  • 100 g walnoten
  • 200 g maïs
  • 2 stengels bosui, grof gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 bosje verse koriander of peterselie
  • 5 el boekweitmeel
  • 2 el vloeibare margarine
  • 4 volkoren bolletjes
  • 1 grote tomaat
  • 1 avocado
  • 1 grote rode ui
  • 1 flinke hand veldsla
  • 4 el hummus

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Voeg de zwarte bonen, kidneybonen, walnoten, maïs, bosui, tomatenpuree, (verse) kruiden en specerijen en het boekweitmeel toe aan een keukenmachine. Pulse tot een grof, maar samenhangend mengsel. Je kunt de bonen ook stampen, de walnoten fijnhakken en deze vervolgens mengen met de hierboven genoemde ingrediënten.
  3. Verdeel het mengsel in vieren en vorm vier burgers. Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan en bak de burgers voor 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Leg de burgers op een bakplaat met bakpapier en bak de burgers voor 15 minuten in de oven.
  4. Snijd de tomaat en de avocado in plakjes en snijd de rode ui in ringen. Serveer de burgers op de bolletjes met wat hummus, plakjes tomaat, avocado, rode ui en veldsla.

Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.

Voedingswaarden

Energie 
634kcal
Eiwit 
22,9 gram
Koolhydraten 
56,3 gram
Vezels 
17,1 gram
Vet 
31,6 gram
Verzadigd vet 
3,6 gram
Zout 
1190 milligram
Auteur