vrijdag, 15 november 2019

Zwarte bonensalade met venkel en granaatappelpitjes

Een frisse, voedzame salade.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 1 venkel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 - 2 blikken zwarte bonen (uitlekgewicht totaal ca. 400 gram)
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram (rucola)sla
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon en schaaf de venkel in hele dunne reepjes.
  2. Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de venkel.
  3. Spoel de zwarte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Meng de venkel en de bosui door de bonen en laat dit 15 minuten afgedekt op een koele plaats staan.
  6. Was de sla en verdeel het over een schaal.
  7. Meng de granaatappelpitjes door de bonen en schep de salade op de sla. Verdeel de geitenkaas erover.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
430 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
2 gram