Zwarte bonensalade met venkel en granaatappelpitjes

Getty Images

Een frisse, voedzame salade.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 - 2 blikken zwarte bonen (uitlekgewicht totaal ca. 400 gram)
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram (rucola)sla
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • 50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon en schaaf de venkel in hele dunne reepjes.
  2. Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de venkel.
  3. Spoel de zwarte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
  4. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  5. Meng de venkel en de bosui door de bonen en laat dit 15 minuten afgedekt op een koele plaats staan.
  6. Was de sla en verdeel het over een schaal.
  7. Meng de granaatappelpitjes door de bonen en schep de salade op de sla. Verdeel de geitenkaas erover.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum