
Getty Images
Een frisse, voedzame salade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 venkel
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterd
- 1 - 2 blikken zwarte bonen (uitlekgewicht totaal ca. 400 gram)
- 2 bosuitjes
- 50 gram (rucola)sla
- 50 gram granaatappelpitjes
- 50 gram zachte geitenkaas
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
2000 milligram
Bereiding
- Maak de venkel schoon en schaaf de venkel in hele dunne reepjes.
- Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de venkel.
- Spoel de zwarte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Meng de venkel en de bosui door de bonen en laat dit 15 minuten afgedekt op een koele plaats staan.
- Was de sla en verdeel het over een schaal.
- Meng de granaatappelpitjes door de bonen en schep de salade op de sla. Verdeel de geitenkaas erover.
Ingrediënten over?
Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk op brood met plakken tomaat, radijs, geraspte wortel of rettich.