De 'vreemdste' sporten op de piste

Top 5 wintersporttrends

Getty Images

Wintersportliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen. Het wintersportseizoen is volop aan de gang. Ga je ‘gewoon’ skiën of langlaufen of is het dit jaar tijd voor iets nieuws? We hebben vijf wintersporttrends voor je op een rijtje gezet.

1. Wok racen

Sleeën op een wokpan? Ooit werd dit als stunt bedacht voor de Duitse versie van het televisieprogramma Wedden dat…?, maar inmiddels wint deze 'vreemde' wintersport aan bekendheid. Bij wok racen, in het Duits wok-rennen, daal je met een aangepaste wokpan een heuvel of berg af. Het heeft veel weg van bobsleeën en wordt ook vaak gedaan op bobsleebanen. Sinds kort zijn er ook ‘woks’ voor vier personen. De sport is zelfs zo geliefd dat er jaarlijks een wereldkampioenschap plaatsvindt.

2. Snowga

Snowga is yoga en skiën in één. Anne Anderson, een Amerikaanse ski- en yoga-instructeur, bedacht deze nieuwe combinatie. Strekoefeningen, ademhalen en meditatie; alle yogaprincipes komen aan bod. Niet alleen ontspannend, maar ook nog eens van nut bij het overwinnen van je angsten.

3. Airboard

Een airboard is een luchtkussen waarmee je op hoge snelheid over de sneeuw glijdt. Inmiddels is airboarden zelfs zo in trek dat de meeste skigebieden een speciaal gedeelte op de piste hebben. Voor de volledige kick zijn er vaak ook schansen om sprongen van te maken. Zorg wel voor de juiste bescherming; het is namelijk verplicht een helm, bril en kniebeschermers te dragen.

4. Skifox

Skiën en sleeën komt samen in de skifox. Dit is een soort stoel voorzien van kleine ski’s. Door je lichaamsgewicht te gebruiken, kun je veel snelheid winnen. Het voelt misschien wat onwennig, maar na even oefenen heb je het al gauw onder de knie. De skifox is in diverse gebieden te huur. Leuk voor als je eens iets anders wilt proberen.

5. Splitboard

Snowboard je vaak in dunbevolkte, ongerepte gebieden zonder skiliften? Dan is de splitboard een must! Dankzij een breuklijn kun je een splitboard namelijk ombouwen tot twee toerski’s met stijgvellen aan de onderkant. Dit maakt de wandeling naar boven een stuk makkelijker. Nog een voordeel is dat je geen zwaar snowboard hoeft te dragen. Perfect voor de ervaren boardsporter die graag 'backcountry' snowboard. Let wel op een goede voorbereiding als je op pad gaat met een splitboard; lawinegevaar ligt in onbewoonde sneeuwgebieden vaak op de loer.

Auteur 
Bron 
  • Yahoo
  • Fox News
  • Ski-Informatie