Op vakantie? 8 redenen om voor daglenzen te kiezen

Gezonde ogen op vakantie

strand
Getty Images

Voor veel mensen komt de zomervakantie in zicht. Of je nu een strandvakantie, actieve vakantie of stedentrip boekt: reizen met maandlenzen of een bril kan veel gedoe met zich meebrengen. Zon, zee, stof en airconditioning komen het draagcomfort niet ten goede en ook het reinigen van je lenzen kan op vakantie een uitdaging zijn. De oplossing? Daglenzen. We zetten de voordelen op een rijtje.

Een andere luchtvochtigheid, airconditioning, zilte lucht en felle zon: veel maandlensdragers  merken dat hun ogen op vakantie sneller droog en geïrriteerd zijn. Daglenzen zijn super dun en comfortabel en laten meer zuurstof door, wat goed is voor je ogen. Ook voor brildragers zijn daglenzen op vakantie een goede optie: geen gedoe met wisselen tussen je bril en zonnebril en geen last van beslagen glazen. Zo heb jij de mooiste vakantieherinneringen straks extra scherp op je netvlies staan.

1. Geen gedoe bij het inpakken

De voordelen van daglenzen merk je al bij het inpakken. Je mag in je handbagage immers alleen maar kleine flesjes vloeistof meenemen. Normaal zou je een mini-flesje lenzenvloeistof aanschaffen en daarnaast een grote fles in je koffer stoppen. Maar dat is bij daglenzen helemaal niet nodig. Die hoef je namelijk niet schoon te maken, dus heb je geen lenzenvloeistof of lenzenhouder nodig. Dat betekent op vakantie ook geen zorgen om bacteriën in je lenzenvloeistof én ruimte in je koffer voor die extra bikini.  

2. Geen droge, geïrriteerde ogen

Als lensdrager herken je het waarschijnlijk wel: droge en geïrriteerde ogen door de airconditioning. Een ideale luchtvochtigheid ligt grofweg tussen 40 en 60 procent. Alles daaronder zorgt voor droge slijmvliezen en geïrriteerde ogen. In de airconditioning daalt de luchtvochtigheid richting de 10-20 procent. Door die droge lucht verdampt je traanvocht extra snel en daardoor heb je constant het gevoel dat er zand in je ogen zit. Daglenzen kunnen dan voor extra gemak en comfort zorgen. Als je voor het ultieme comfort wilt gaan: kies dan voor iWear daglenzen van Pearle. Daarin zit een combi van drie bestanddelen die je ogen vochtig houden. Elke keer als je met je ogen knippert, komt daarvan een beetje vrij uit de lens. Zo blijven je ogen altijd fris en vochtig en heb je de hele dag supercomfortabel zicht, op elke afstand. En je kunt ze nu gratis proberen!

3. Fijne afwisseling

Draag je normaliter een bril? Dat is op vakantie soms net iets minder handig. Een bril kan van je gezicht vallen of kapot gaan tijdens een potje beachvolleybal en is onhandig als je wil snorkelen. Een bril beslaat bovendien, of er komen spetters op. Dan is een vers setje daglenzen een stuk comfortabeler en ook nog eens te combineren met een normale zonnebril. Je hoeft dus niet de hele tijd te wisselen tussen je normale bril en je zonnebril.

4. Daglenzen zijn super hygiënisch

Omdat je ze na één dag dragen weggooit, zijn daglenzen enorm hygiënisch. Bacteriën, eiwitten en vuil krijgen immers geen kans om zich te vermenigvuldigen en op te hopen op de lens of in je lenzenhouder. Een groot voordeel als je snel last hebt van geïrriteerde ogen op vakantie. Daglenzen drijven in een zoutoplossing, in een goed afgesloten blister. Dat betekent dat er geen bacteriën bij kunnen komen. Toch fijn om te weten als de hygiëne op je vakantieplek net even iets minder is dan thuis.

5. Zwemmen kan gewoon

In water zitten veel micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels, (micro)algen, gisten en virussen. Zelfs in chloor- en zoutwater zwembaden. Normale lenzen moeten uit bij het zwemmen vanwege het risico op oogontsteking. Daglenzen kun je gewoon inhouden en later weggooien. Daarbij raak je je lenzen onder water gemakkelijk kwijt. Dat is toch een stuk minder vervelend wanneer het om daglenzen gaat.

6. Verlies of beschadiging is geen probleem

Of je ze nu in het water verliest of tijdens een actief uitje, in een maandpakket zitten 30 setjes lenzen. Vervangen is dus geen enkel probleem. Maar denk ook eens aan chloor, zonnebrand, zand en zweet… je lenzen worden er vies van en ze kunnen beschadigen. Ook dan is het fijn als je ze gewoon weg kunt gooien en schone daglenzen in kan doen.

7. UV-filter

Om het je helemaal gemakkelijk te maken, hebben sommige daglenzen een ingebouwde UV-filter. Ze kleuren niet mee, dus voor het comfort van gekleurde glazen en het volledig beschermen van je ogen, is een zonnebril nog steeds fijn. Maar soms kunnen daglenzen met een UV-filter heel handig zijn. Bijvoorbeeld tijdens buitensporten als mountainbiken, klimmen of zeilen.

8. Je kunt ze nu gratis proberen en starterskit cadeau

Wil je ook iedere dag een frisse, nieuwe set lenzen die je ook gewoon kunt dragen tijdens het zwemmen? Probeer dan nu gratis daglenzen bij Pearle! Ontvang een gratis proefset lenzen en een handige starterskit vol met tips en tricks. Maak een afspraak voor ’oogmeting eerste keer lenzen’ (tijdelijk gratis t.w.v. €35,-) en profiteer van deze speciale actie.

 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Pearle Opticiens.