Zelfbruiner verstandige keuze

Bruin zonder zon

Getty Images

Maar liefst 80 procent van huidveroudering is te wijten aan de UV-stralen van de zon. En ook het aantal mensen met huidkanker blijft stijgen. Toch wil je wel een lekker kleurtje in de zomer. Gelukkig zijn er vandaag de dag allerlei methodes om de huid een mooie, natuurlijk bruine teint te geven. Welke producten zijn er allemaal en hoe gebruik je ze eigenlijk?

Tanning spray

Zelfbruiner door een spray komt als een fijne nevel op je huid. Na het aanbrengen van de spray heeft het pigment in het product een paar uur nodig om te ontwikkelen tot een mooie bruine kleur.

Je kunt ook bij een zonnestudio in een Instant Tan Cabine stappen. Je kleedt je uit en neemt plaats in de cabine en kort hierna word je gedurende zes seconden met zelfbruinende lotion beneveld over het hele lichaam.

Na de behandeling moet je de Instant Tan lotion nog even lichtjes inmasseren. De lotion is samengesteld op basis van zelfbruiner, hydraterende elementen en vitamines A, C en E.

Tanning handschoen

De Tan self-tanning glove van ModelCo is nieuw op het gebied van zelfbruinende producten. Door de handschoen is het product nauwkeurig aan te brengen op lastig te bereiken plekken. Dus geen strepen meer op enkels, handen, knieën of voeten. Binnen vier uur heb je een mooie egale teint, die zeven dagen blijft zitten.

Tanning tissues

Zelfbruinende doekjes geven al binnen een uur een mooi, egaal zongebruind kleurtje. Ze zijn er voor het gezicht en voor het lichaam. De doekjes zijn apart verpakt. Praktisch voor op vakantie of voor een weekendje weg.

Zelfbruinende gezichts- en bodylotion

Met een zelfbruinende gezichts- of bodylotion bouw je je bruine teint geleidelijk op. Hierdoor voorkom je strepen. De gezichtslotions bevatten vaak een factor en voorkomen zo huidveroudering. De lotions zijn verkrijgbaar in verschillende tinten.

Tips

  • Neem eerst een douche en scrub jezelf van top tot teen. Scrub je gezicht met een speciale gezichtsscrub. Scheer of epileer ook je benen!
  • Droog jezelf goed af.
  • Begin bij je voeten en werk zo naar boven met de zelfbruiner.
  • Let op droge plekken, zoals knieën en ellebogen. Smeer er eerst wat bodylotion op, anders trekt de zelfbruiner er te diep in en krijg je daar dus oranje plekken.
  • Let er bij je gezicht op dat je je wenkbrauwen en haarlijn vermijd! Vergeet je oren niet: een bruin gezicht en witte oren staat een beetje vreemd.
  • Nadat je je gezicht hebt gedaan, kan je voor de zekerheid je gezicht nog even nadeppen met een sponsje of tissue, zodat je zeker weet dat je alles goed hebt uitgesmeerd.
  • Was je handen meteen na het aanbrengen van de zelfbruiner!
Auteur 
  • Andrea de Jong