Tips tegen ochtendmisselijkheid

Pak de misselijkheid aan!

Getty Images

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Helaas kan een zwangerschap ook minder prettige kanten hebben. Ongeveer 70 procent van alle zwangeren heeft in de eerste drie maanden van de zwangerschap last van misselijkheid. Wat kun je doen om de misselijkheid te voorkomen of te verminderen?

Ontbijt op bed

De misselijkheid treedt vooral 's morgens op, omdat je maag dan leeg is. Ontbijt op bed is dus geen overbodige luxe. Een beschuitje of een crackertje met een kopje thee kan heel goed helpen tegen ochtendmisselijkheid.[ITEMADVERTORIAL]

Drink voldoende

Zorg dat je altijd een flesje drinken bij je hebt. Vooral koolzuurhoudende dranken kunnen goed helpen tegen de misselijkheid. Denk bijvoorbeeld aan Spa rood of cola. Neem voor de afwisseling ook eens een waterijsje! Koffie kun je de eerste weken van je zwangerschap beter vermijden, maar waarschijnlijk heb je daar ook geen trek in.

Gember

Gember is een ouderwets huismiddeltje tegen alle soorten misselijkheid. Kauw op de bolletjes uit een pot 'gember op siroop' (ook lekker in de yoghurt) of koop gemberkoek. Van verse gemberwortel kun je gemberthee maken. Schil de gemberwortel en snijd 'm in kleine stukjes. Gooi de stukjes gemberwortel in een glas kokend water. Even laten trekken en opdrinken.

Pepermuntjes

Ook pepermunt kan helpen tegen de misselijkheid. Kauwgom is een prima alternatief als je geen pepermunt bij je hebt.

Eet vaak kleine beetjes

Zorg dat je geen lege maag hebt. Eet meerdere keren per dag een lichte maaltijd. Zorg dat je altijd wat crackertjes in je tas hebt. Vet en machtig kun je beter even laten staan. Neem 's middags een kopje bouillon, dat helpt als je je slapjes begint te voelen.

Let op!

Als je last hebt van extreme misselijkheid, steeds moet overgeven en geen voedsel kunt binnenhouden, raadpleeg dan een arts.

Auteur