Uitgelichte artikelenAbonneer op Gezondheidsnet
-
Hoe kan je ongemerkt een hartaanval hebben?
Een hartaanval wordt vaak omschreven als een acute drukkende pijn op de borst. Toch kan het ook anders. Sterker nog, je kunt een hartaanval krijgen zonder dat je het doorhebt. In een online college van Universiteit van Nederland laat epidemioloog Hester den Ruijter (UMC Utrecht) zien hoe. We vatten de info voor je samen, de video vind je onderaan.
-
Wat eet de sportdiëtist zelf?
Tegenwoordig is er - vooral online - heel veel informatie te vinden over een gezonde leefstijl en voeding. De een na de andere niet onderbouwde hype komt voorbij. Voor de consument is het dan ook steeds lastiger om onderscheid te maken tussen zin en onzin. Daarom vragen we in deze rubriek: wat eet de expert zelf? Deze keer sportdiëtist en podcastmaker Esther van Etten!
-
Hoe maak je tomatenvissaus?
Pastasaus, wij zijn er dol op! Inmiddels hebben we al heel wat variaties uitgeprobeerd. Zoals deze met garnalen en visfilet bijvoorbeeld. Verrassend lekker! Wanneer ga jij hem proberen?
-
Uien bewaren? Zo kun je dat het beste doen
Een ui is de basis voor veel recepten. Handig dan ook om altijd uien in huis te hebben. Hoe je ze het beste kunt bewaren?
-
Hoe kun je een beroerte voorkomen?
Elk jaar worden zo'n 40.000 mensen getroffen door een beroerte. Zo'n herseninfarct of -bloeding heeft zoveel impact op iemands leven én gezondheid dat je dat uiteraard het liefst wilt voorkomen. Het goede nieuws is: dat is mogelijk. Met deze tien leefstijltips kun je het risico op een beroerte verlagen.
-
Waar kan ik groente en fruit het beste bewaren?
Nederlanders gooien gemiddeld 33,4 kg eten per persoon per jaar weg. Goed omgaan met je koelkast en vriezer door producten op de juiste plek te bewaren helpt om voedselverspilling te voorkomen. Maar wat is de juiste plek? Vooral bij groente en fruit kan het soms lastig in te schatten zijn: de ene soort moet in de koelkast, de andere juist daarbuiten. Zo bewaar je appels het beste in de koelkast (dan zijn we tot wel 3 weken langer houdbaar), maar drogen komkommers juist uit in de koelkast. Voor de houdbaarheid én smaak goed om te weten wat de juiste bewaarplekken zijn.