woensdag, 27 januari 2021

'Nederlanders plassen niet tijdens het voetbal'

BAARN - Tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland werd een bezoek aan het toilet massaal uitgesteld door voetbalkijkers. Dat meldt waterbedrijf Vitens donderdag. Het toiletbezoek werd uitgesteld tot in de rust of tot na het laatste fluitsignaal.

Volgens Vitens gebruikten zijn 5,4 miljoen klanten de laatste 10 minuten van de wedstrijd nauwelijks meer water. Direct na de wedstrijd gingen waarschijnlijk veel mensen naar het toilet, want de waterdruk steeg in het rioleringssysteem tot recordhoogte.

Knijpkracht
Een keer lang je plas ophouden is niet gevaarlijk, toch moet je dit niet te vaak doen. Volgens Dr. L.M.O. de Kort, uroloog aan het UMC Utrecht, kan het lang je plas ophouden alleen gevaarlijk zijn als mensen dit bij herhaling doen. De blaas zou zich daardoor uit kunnen rekken en zijn knijpkracht kunnen verliezen. Op den duur kan daardoor het uitplassen bemoeilijkt worden.

Door het ophouden van je plas kan ook de druk in de blaas hoog worden, waardoor de nieren beschadigd kunnen worden. Maar het komt eigenlijk niet voor dat hierdoor een scheur in de blaas ontstaat. Je kan dus gerust een helft lang je plas ophouden.

Bron(nen):