woensdag, 2 december 2020

Wraps gevuld met gehakt

Wraps zijn makkelijk en bijna iedereen vindt ze lekker. Ideaal voor een makkelijke zondag. Serveer er een lekkere witlofsalade bij of komkommersalade.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels olie
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 1 pakje tomatensugo á 250 ml
  • peper
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 snufje kruidnagelpoeder
  • olie
  • 1 pak soft tortilla’s (medium 8 stuks)
  • 100 gram geraspte 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de uien schoon en snijd deze in dunne ringen.
  2. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 3 minuten.
  4. Voeg de paprika en het gehakt toe en bak onder voortdurend omscheppen het gehakt gaar.
  5. Maak op smaak met 200 ml tomatensugo en de kruiden.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  7. Vet een rechthoekige schaal (zo breed als een tortilla) in met een beetje olie.
  8. Neem 1 tortilla, leg er een 1/8 deel van het gehaktmengsel op en rol de tortilla op als een pannenkoek.
  9. Leg het pakketje met de naad naar beneden in de ovenschaal.
  10. Vul alle tortilla’s op dezelfde manier en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  11. Bestrooi ze met de kaas.
  12. Bak de wraps ongeveer 25 minuten in de oven.

 

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30+ minuten
Trefwoorden: