Kabeljauw uit de oven met quinoa (suikervrij)

kabeljauw-uit-de-oven
Getty Images

Eet je graag suikervrij? Deze kabeljauw uit de oven met quinoa is heerlijk en verantwoord. Naast suiker, is dit gerecht ook vrij van gluten, schelp- en schaaldieren, eieren, pinda, koemelk, noten en soja.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw
  • 500 gram peultjes, puntjes eraf
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl gemalen komijn
  • 400 gram tomaten in blokjes
  • 300 gram quinoa
  • 100 gram fenegriek geitenkaas, in blokjes
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Porties: 4 personen

  • Verwarmde oven voor op 180 graden.
  • Kook peultjes in 6 minuten gaar.
  • Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui tot het glazig is, voeg komijn toe en de tomaat.
  • Breng aan de kook, voeg wat water toe als het te droog is.
  • Haal de pan van het vuur en voeg peultjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het mengsel in een ovenschaal en leg kabeljauw erop.
  • Strooi de kaas erover en dek af met aluminiumfolie.
  • Zet 20 minuten in de oven tot de vis gaar is.
  • Bereid ondertussen de quinoa volgens aanwijzing.
  • Serveer alles samen.

Tip: vervang de geitenkaas door sojakaas of een gorgonzolakaas.

Auteur