dinsdag, 1 december 2020

Kabeljauw uit de oven met quinoa (suikervrij)

Eet je graag suikervrij? Deze kabeljauw uit de oven met quinoa is heerlijk en verantwoord. Naast suiker, is dit gerecht ook vrij van gluten, schelp- en schaaldieren, eieren, pinda, koemelk, noten en soja.

Ingrediƫnten

  • 500 gram kabeljauw
  • 500 gram peultjes, puntjes eraf
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl gemalen komijn
  • 400 gram tomaten in blokjes
  • 300 gram quinoa
  • 100 gram fenegriek geitenkaas, in blokjes
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Porties: 4 personen

  • Verwarmde oven voor op 180 graden.
  • Kook peultjes in 6 minuten gaar.
  • Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui tot het glazig is, voeg komijn toe en de tomaat.
  • Breng aan de kook, voeg wat water toe als het te droog is.
  • Haal de pan van het vuur en voeg peultjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het mengsel in een ovenschaal en leg kabeljauw erop.
  • Strooi de kaas erover en dek af met aluminiumfolie.
  • Zet 20 minuten in de oven tot de vis gaar is.
  • Bereid ondertussen de quinoa volgens aanwijzing.
  • Serveer alles samen.

Tip: vervang de geitenkaas door sojakaas of een gorgonzolakaas.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30 minuten
Trefwoorden: