vrijdag, 22 januari 2021

'Kind grootste veroorzaker verkoudheid'

Kinderen worden gezien als de grootste veroorzakers van verkoudheid. Dat blijkt uit het Vicks Nationaal Verkoudheidsonderzoek 2008. Het onderzoek is uitgevoerd door TNS NIPO, dat ruim 500 respondenten ondervroeg.

Het Nationaal Verkoudheidsonderzoek werd voor de derde keer uitgevoerd. Dit jaar zijn voor het eerst ook Belgen ondervraagd.

Maar liefst 31 procent van de Nederlanders denkt vooral door kinderen aangestoken te worden in geval van verkoudheid. Hierna volgen collega's (20 procent) en de partner (12 procent).

Als mensen verkouden zijn storen ze zich met name aan een loopneus of verstopte neus. Belgen nog meer dan Nederlanders (80 procent versus 74 procent). Hierna volgt keelpijn. De hand niet voor de mond houden en de neus ophalen zijn de grootste ergernissen bij de verkoudheid van anderen.

Verkoudheidsvirus overleeft 72 uur
Verkoudheid wordt volgens 65 procent van de Nederlanders en 56 procent van de Belgen veroorzaakt door een virus. Nederlanders denken dat dit virus zeven uur actief is op de handen, Belgen acht uur. In werkelijkheid kan een verkoudheidsvirus tot maar liefst 72 uur overleven.

Fruit en vitaminen worden vooral door Nederlanders gebruikt om verkoudheid te voorkomen, Belgen dragen een dikke trui. Om verkoudheid te bestrijden gaat men vroeg naar bed (Nederlanders 49 procent en Belgen 47 procent).

Trefwoorden:
Bron(nen):