vrijdag, 22 januari 2021

Sterk immuunsysteem maakt aantrekkelijk

BAARN - Volwassen mannen met een sterk immuunsysteem worden door vrouwen als aantrekkelijker beoordeeld. Tot die conclusie komen onderzoekers van de University of Abertay Dundee in Schotland.

Volgens de onderzoekers speelt het immuunsysteem een grotere rol dan een goed, gespierd lichaam. Ze bestudeerden het bloed van 74 Letse jonge mannen. Daarnaast werden foto's van de mannen beoordeeld door Letse vrouwen uit dezelfde leeftijdscategorie.

Testosteron
Uit het onderzoek bleek dat mannen met een sterk immuunsysteem hogere levels van testosteron in hun bloed hadden. De mannen met een sterk immuunsysteem en hoog testosterongehalte werden door de vrouwen als meest aantrekkelijk beoordeeld. Tot slot bleek er een verband te bestaan tussen een laag testosterongehalte en een hoog cortisollevel . Volgens de onderzoekers remt het stresshormoon cortisol de immuunreactie.

Waarschijnlijk volgen vrouwen hetzelfde instinct als andere dieren zoals vogels. Van vogels is bekend dat zij op zoek gaan naar een partner met een gezond immuunsysteem om door te geven aan het nageslacht.

Bron(nen):