zaterdag, 23 januari 2021

Zieke manager werkt door

Zieke managers werken het liefst gewoon door. Ze verzuimen gemiddeld slechts 1,6 dagen per jaar, zo blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Management Team, dat deze week uitkomt.

Bijna één op de drie managers voelt zich wel eens grieperig, heeft koorts of is snipverkouden, maar een dag ziekmelden is er niet bij. Bijna 39 procent van de managers meldt zich geen enkele dag per jaar ziek, terwijl maar 8 procent zegt nooit ziek te zijn. Ter vergelijking: de gemiddelde Nederlander meldt zich 8,9 dagen per jaar ziek.

Eén op de tien geeft zelf toe altijd te gaan werken op momenten dat hij of zij volgens eigen zeggen beter thuis had kunnen blijven. Twee op de tien gaat in zo'n situatie regelmatig werken en meer dan de helft van de managers doet dat soms.

Volgens het onderzoek gaan zieke managers, die dan toch thuis blijven, niet braaf in bed liggen. Zo checken twee op de drie e-mails tijdens ziekte, beantwoordt ruim de helft de telefoon en bellen vier op de tien zelf, terwijl slechts één op de vijf zieken zegt niets te doen. Eén op de acht denkt ooit nog eens een burn-out te krijgen als ze zo doorgaan. Eén op de vier denkt fitter te zijn als ze minder zouden werken.

Geen goede vervanging
Verantwoordelijkheidsgevoel is vaak de reden waarom managers zich niet ziek melden. Volgens 41,6 procent van de managers staat er geen goede vervanging klaar als ze ziek zijn.

Trefwoorden:
Bron(nen):