Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 21 september 2017

5 slanke(re) snacks met bonen

Tussendoortjes vol gezonde voedingsstoffen

Bonen zitten vol met voedingsstoffen die prima passen in een gezonde, slanke leefstijl. Wist je dat peulvruchten bijvoorbeeld een heel goed alternatief zijn voor het reguliere beslag van veel zoete snacks? Of, iets gezonder, denk eens aan een lekkere bonendip met groente als tussendoortje.

Bonen zijn een zeer gezonde bron van eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze leveren relatief weinig kilocalorieën, maar door de hoge concentratie voedingsvezels zorgen ze wel voor een vol gevoel en verminder je de behoefte om overmatig veel te eten. Daarnaast zijn ze een goede bron van complexe koolhydraten, oftewel: koolhydraten die je lichaam langzaam verteert. Het kost veel kilocalorieën om deze te verbranden en ze zorgen voor energie, een optimale darmflora en verbeteren het concentratievermogen. Alle reden dus om meer peulvruchten te eten; en daarbij is het leuk om eens af te wijken van de geijkte chili con carne of bruine bonensoep. Verwerk ze bijvoorbeeld eens in een snack of lekkere spread!

Vijf tussendoortjes op basis van bonen:

Kikkererwtenhumus met citroen
Geroosterde kikkererwten met knoflook en Parmezaan
Walnoot en kidneybonen spread

Voor de lekkere trek:

Witte bonencake
Chocolademuffins van zwarte bonen

Reactie toevoegen