zaterdag, 23 januari 2021

Boekrecensie: Oh she glows - elke dag

Meer dan honderd onweerstaanbare plantaardige gerechten

'Oh she glows - elke dag' is het nieuwe kookboek van Angela Liddon, oprichter van het gelijknamige blog over een veganistische leefstijl. Als moeder van een dochter van nog maar een paar maanden oud, testte ze in de nachtelijke uurtjes recepten voor voedzame, eenvoudig te bereiden maaltijden waar je fit van blijft. "Ik ben ervan overtuigd dat een uitgebalanceerd dieet wonderen doet voor je energiepeil, je humeur en je algehele welzijn", schrijft ze in de inleiding. Het resultaat is een kleurrijk kookboek vol heerlijke gerechten.
Auteur:
Angela Liddon
Jaar van uitgave:
2017
Prijs:
€ 24,99
ISBN:
9789000354238
Aantal pagina's:
352

Het resultaat is een lijvig boekwerk met meer dan honderd recepten voor dagelijkse maaltijden, speciale gelegenheden, feestdagen en 'zondagse' maaltijden. Ontbijtjes, lunches, diners, tussendoortjes, koekjes, nagerechten... en dat allemaal helemaal plantaardig.

Haar recepten zijn goedgekeurd door vleeseters en kinderen en dus eigenlijk voor iedereen geschikt. Als je al jaren vegetariër of veganist bent, doe je nieuwe inspiratie op. Maar het boek kan ook een fijne eerste kennismaking met plantaardig eten betekenen.

Kleurrijk en heerlijk plantaardig

Mocht je nog denken dat veganistisch eten een beetje saai of smakeloos is, dan bewijst Angela Liddon absoluut het tegendeel. De kleuren spatten van de foto's af en de gerechten klinken allemaal even heerlijk. Extra bijzonder is dat ze originele plantaardige alternatieven heeft bedacht voor bijvoorbeeld zuivelproducten, zoals kaassaus waar geen plakje kaas aan te pas komt en verschillende soorten notenmelk.

Sommige recepten vereisen wat meer voorbereiding, maar alle stappen zijn duidelijk omschreven en Angela voegt er vaak nog handige tips en persoonlijke noten aan toe. Bij elk recept staan bovendien allergieinformatie en krijg je vaak advies over hoe je het kan aanpassen naar een kindvriendelijke, noten-, graan- of sojavrije versie.

Voorproefje

Een klein voorproefje van de recepten die je in Oh she glows - elke dag tegenkomt:

Angela Liddon is de oprichter van OhSheGlows.com, een bekroonde website met plantaardige recepten. Haar recepten staan in tal van internationale tijdschriften en ze is de winnares van diverse blogawards. Haar eerste kookboek, The Oh She Glows Cookbook, is een wereldwijde bestseller. Ze woont met haar gezin in Canada.