donderdag, 9 juli 2020

Supereenvoudige knoflookcroutons

Heerlijk in soepen en salades

Ingrediënten

  • 2-3 sneetjes brood (liefst een stevige soort)
  • 1 grote teen knoflook, in de lengte doorgesneden
  • 3-4 theelepels extra vergine olijfolie of avocado-olie
  • Knoflookpoeder
  • Fijn zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Wrijf de sneetjes brood in met de doorgesneden knoflook.
  4. Smeer met een kwastje een kant van de sneetjes brood helemaal in met olie.
  5. Bestrooi de sneetjes met een royale hoeveelheid knoflookpoeder en zout.
  6. Snijd het brood in dobbelsteentjes van 2,5 cm en leg ze met de ingesmeerde kant naar boven op een bakplaat.
  7. Bak de dobbelsteentjes 14-16 minuten, tot ze goudkleurig en stevig zijn. Je hoeft ze niet om te keren. De croutons worden nog harder tijdens het afkoelen.

Dit recept komt uit het kookboek Oh she glows - Elke dag.

Aantal personen

voor 60 gram

Bereidingsduur

5 minuten voorbereiden, 14-16 minuten bereiden
Trefwoorden: